PODCAST: De vorbă cu antrenorul Angelo Bude despre puterea de a transforma o dizabilitate în abilitate. Ambiții, emoții și autodepășiri, îngredientele perfecte pentru a deschide ușile spre lume

PODCAST: De vorbă cu antrenorul Angelo Bude despre puterea de a transforma o dizabilitate în abilitate. Ambiții, emoții și autodepășiri, îngredientele perfecte pentru a deschide ușile spre lume

Astăzi vorbim despre puterea de a transforma o dizabilitate în abilitate…și nu numai.

Viața se întâmplă cum știe ea mai bine, iar noi îi demonstrăm că știm să o trăim. Îi dăm coate și luptăm să fim în față. Trebuie doar să îi apreciem disciplina, fără de care nu am putea să răzbatem.

Momentele se compun din oameni, întâmplări și trăiri. Unii se lipesc mai ușor de inima altora pentru că împărtășesc aceleași principii și valori care conlucrează frumos și produc efecte dintre cele mai spectaculoase.

Bistrițeanul Angelo Bude, antrenor voluntar al Comitetului Național Paralimpic din 2016 este omul care crede cu tărie că sportul le poate deschide persoanelor cu dizabilități, toate ușile spre lume. A demonstrat acest lucru, prin intermediul antrenamentelor și activităților sportive la care participă împreună cu elevii săi.

Angelo a absolvit facultatea de Educație Fizică și Sport și are un impact puternic asupra comunității din Bistrița prin organizarea de competiții de downhill precum și o contribuție la realizarea Bike Park-ului de pe Cocoș. A făcut nenumărate cereri și presiuni către administrația locală, pentru ca toate acestea să fie posibile.

A transformat sportul într-un mod de viață. A ales, în plus, să creadă în potențialul uriaș al persoanelor cu dizabilități și să fructifice puterea acestora de a nu ceda în fața obstacolelor. I-a înarmat cu ambiție și perseverență și astfel demonstrează împreună că sunt pregătiți să arate tuturor că performanța poate fi atinsă și sprijinit în cârje, cu vederea întunecată sau din scaunul cu rotile.

Comitetul Paralimpic Român își asumă în primul rând misiunea de a face cunoscut sportul paralimpic ca mod de reintegrare socială, având în vedere beneficiile sportului în general – antrenarea reflexelor, a forței corpului și a puterii de concentrare. Astfel se crează cadrul propice stabilirii de contacte între persoane care au aceleași necesități și probleme și ajută la legarea de noi prietenii. Interacționând cu alți oameni care se confruntă zilnic cu același tip de dificultăți, persoanele cu handicap pot înțelege că nu sunt singuri și își pot împărtăși lesne experiențele.

În podcastul de mai jos ,,S-a terminat vrăjala”, moderat de Matei de la Brikada, se va vorbi despre sport, ambiții, emoții și autodepășiri. Află într-o oră ce nu au aflat alții în zece.

O experiență foarte faină cu multe emoții, în care am discutat multe subiecte. Big up Brikada pentru inițiativă și la cât mai multe ediții. Mersi sportivilor mei Adi și Sică care fac posibilă această aventură, a transmis Angelo, la finalul video-ului.

Vizionare plăcută și acută!

Videograf: Labiș Bogdan și framer.ro

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster