SURSE – (FOTO/VIDEO) Percheziții în Târlișua. Președintele PNL Ioan Rus, vizat într-un dosar de fals și uz de fals. Află motivul

SURSE – (FOTO/VIDEO) Percheziții în Târlișua. Președintele PNL Ioan Rus, vizat într-un dosar de fals și uz de fals. Află motivul

În această dimineață, 28 decembrie, a.c. au avut loc mai multe percheziții în județele Bistrița-Năsăud și Maramureș.

Conform unor surse, comuna Tărlișua se afla pe lista neagră. Una dintre persoanele bănuite ar fi Ioan Rus, Președintele PNL Târlișua. Acesta ar fi acuzat de fals și uz de fals în ceea ce privește documentația emisă, ulterior folosită în vederea obținerii, pe nedrept, a pensiei pentru limită de vârstă.

Mai precis, în perioada 2018-2020, persoanele implicate, ar fi racolat diferite persoane vârstnice, iar în schimbul unor sume de bani, le-ar fi procurat înscrisuri false de angajare, emise de o societate cu sediul în Maramureș.

Documentele emise în fals ar fi fost ulterior folosite în vederea obținerii, pe nedrept, a pensiei pentru limită de vârstă, prin inducerea în eroare a autorităților cu privire la durata stagiului de cotizare.

PNL-istul Ioan Rus, nu se află la prima ,,ceartă” cu legea.

COMUNICAT IPJ BN

Descinderi la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune, fals in înscrisuri sub semnătură privată, influențarea declarațiilor, uz de fals.

În această dimineață, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară în județele Bistrița-Năsăud și Maramureș, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune, fals in înscrisuri sub semnătură privată, influențarea declarațiilor, uz de fals și a altor infracțiuni conexe.

Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în perioada 2018-2020, persoanele implicate ar fi racolat vârstnici iar în schimbul unor sume de bani, le-ar fi procurat înscrisuri false de angajare, emise de o societate cu sediul în Maramureș. Documentele emise în fals ar fi fost ulterior folosite în vederea obținerii, pe nedrept, a pensiei pentru limită de vârstă, prin inducerea în eroare a autorităților cu privire la durata stagiului de cotizare.

La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor carnete de muncă, adeverințe și decizii de pensionare și alte înscrisuri cu valoare probatorie.
Au mai fost ridicate suma de 17.680 de euro și 24.250 de lei, precum și un pistol cu aer comprimat supus autorizării și 6 proiectile aferente.

Totodată, au fost puse în aplicare 9 mandate de aducere, persoanele urmând a fi conduse la sediul Poliției orașului Beclean pentru audieri urmând ca, în funcție de probatoriul administrat să fie dispuse măsuri preventive față de mai multe persoane.

Articole ce te-ar putea interesa

2 Comments

Comments are closed.

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster