Ministerul Educației: Elevii vor putea oferi feedback profesorilor. Vezi ce cuprinde fișa definitivată

Ministerul Educației: Elevii vor putea oferi feedback profesorilor. Vezi ce cuprinde fișa definitivată

Vești bune pentru elevi! Aceștia vor putea da feedback profesorilor de la clasă.

Aceștia vor completa o fișă anonimă, online sau în variantă printată. După numeroase scrisori deschise înaintate şi proteste, pe subiecte diverse, asociaţiile de elevi salută iniţiativa Ministerului Educaţiei de a aproba metodologia de acordare a feedbackului privind activitatea de învăţare, predare şi evaluare în învăţământul preuniversitar.

Elevii pot nota de la 1 la 5, în funcție de cât sunt de mulțumit vis a vis de modul în care se predă, atmosfera în timpul orelor sau în ce măsură le este respectat statutul de elev.

Încrederea este o valoare esențială, care definește respectul reciproc și interdependența între toți actorii implicați în educație, în special între elev și profesor. Între părți trebuie să existe relații constructive îndreptate spre atingerea misiunii școlii, aceea de a-i pregăti pe copii și tineri pentru o viață independentă, de modelare a lor în adulți responsabili.

Ministerul Educatiei a definitivat Metodologia prin care profesorilor li se dă posibilitatea de a consulta, în mod sistematic și constructiv, elevii, cu privire la modul în care aceștia percep beneficiile educației. Elevilor li se dă șansa să reflecteze în mod regulat asupra modului în care școală îi ajuta să se dezvolte, să crească. Este foarte important ca elevii să fie parte a tuturor aspectelor învățării, iar oferirea de feedback constructiv este o abilitate care sprijină adultul independent în organizarea relațiilor de familie, de muncă sau sociale, aflăm de pe pagina oficială de facebook a Ministerului Educației.

Consultă fișa mai jos:

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster