(FOTO) Șase persoane, dintre care cinci sunt copii au ajuns în spital, în urma unui accident în Budacu de Sus. Șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat într-o casă

(FOTO) Șase persoane, dintre care cinci sunt copii au ajuns în spital, în urma unui accident în Budacu de Sus. Șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat într-o casă

Un accident cu multiple victime a avut loc în Budacu de Sus. Șoferul consumase alcool înainte de a se urca la volan, etilotestul indicând o valoare de d 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Nu s-a gândit nicio clipă că poate să îi pună viața în pericol minorului din mașină.

Două echipaje de descarcerare, echipajul de terapie intensiva mobila SMURD și un echipaj de prim ajutor SMURD intervin în localitate. Din primele informații transmise de ISU BN, un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un imobil.

Șoferul este conștient, rămas în mașină.

La fața locului au fost găsite alte cinci victime, neincarcerate, conștiente și cooperante.

,,În autoturismul implicat in accident se aflau un bărbat în vârstă de aproximativ 34 de ani și un minor. Autoturismul a acroșat 3 pietoni care se aflau în afara părții carosabile (copii cu vârste între 10 ani și 14 ani).

Toate cele cinci victime ale accidentului care prezentau mărci traumatice au fost evacuate la spital de către două echipaje SMURD și două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud pentru investigații medicale amănunțite și îngrijiri de specialitate.

Pompierii militari au balizat zona și au asigurat masurile de apărare împotriva incendiilor (deconectare borne de la acumulator).

Patru copii care se aflau în afara părții carosabile (cu vârste între 10-14 ani) au fost evacuați la UPU-SMURD Bistrița.

Șase persoane ( 1 adult si 5 minori – 10 – 14 ani) au fost transportate la spital.

Minorul din autorurism are 11 ani.

A șaptea persoana implicata în accident, pieton – minor, a fost evaluat medical la locul accidentului și nu s-a impus transportul / aparținătorii au refuzat transportul la spital”, conform ISU BN.

Comunicat IPJ BN

Din primele verificări efectuate la fața locului, un bărbat, de 34 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 154C, a pierdut controlul direcției, a acroșat un grup de tineri, după care a intrat în coliziune cu zidul unui imobil.

Accidentul s-a soldat cu rănirea conducătorului auto și a cinci minori, cu vârste cuprinse între 10-13 ani, dintre care unul, pasager în autoturism.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând a-i fi recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere cu alcoolemie și vătămare corporală din culpă.

Sursă foto: ISU BN

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster