(FOTO) Drumeție în căutarea primăverii: ,,Urechea-babei”, ,,Spânzul”, ,,Pocalul piticilor” și alte cele, desprinse din cartea cu povești

created by InCollage

(FOTO) Drumeție în căutarea primăverii: ,,Urechea-babei”, ,,Spânzul”, ,,Pocalul piticilor” și alte cele, desprinse din cartea cu povești

Nu iubi primăvara, ci înfățișarea unei anumite flori în care primăvara s-a închis; nu iubi dragostea, ci pe cel în care dragostea se întruchipează!
Antoine de Saint Exupery

Anul 2023 a început cu vreme bună, neobişnuit de caldă pentru această perioadă. Temperaturile primăvăratice din această iarnă au dat peste cap flora, primii ghiocei apărând chiar în primele zilele din ianuarie. Noi recorduri termice se anunță și în perioada următoare, specifice mai degrabă lunilor aprilie sau chiar mai.

Pădurile din jurul județului Bistrița-Năsăud s-au colorat de fel și fel de flori și ciuperci desprinse din cartea cu povești. Printre acestea, ,,Urechea babii”, ,,Spânzul”, ,,Cizma cucului”, Mâțisori de alun și viorelele au fost surprinse în fotografii, într-o scurtă drumeție în căutarea primăverii de ianuarie. Îi mulțumim pe această cale lui Gavrilă Albert, un iubitor al naturii și al momentelor importalizate.

,,Vremea va rămâne în continuare, deosebit de caldă pentru această perioadă, cu anomalii termice pozitive. Cerul va fi noros, dar cu şanse mari ca după-masă acesta să se mai degaje, astfel sunt condiții să zărim şi soarele.

În cazul județului nostru, se prezintă aceeaşi tendință. Se va încălzi sănătos începând de mâine, cu valori maxime ale temperaturii care în zonele de podiş vor atinge 10/12°C. Aspectul va fi, însă unul instabil, cu ploi temporare”, transmite Meteo.BN.

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster