,,Am autism și sunt uimitor!” Eduard Sălăgean, ,,Micul Prinț” care a dat naștere asociației bistrițene, participă la Românii au Talent de pe PRO TV

,,Am autism și sunt uimitor!” Eduard Sălăgean, ,,Micul Prinț” care a dat naștere asociației bistrițene, participă la Românii au Talent de pe PRO TV

Am autism și sunt uimitor!

Eduard Sălăgean, un tânăr cu autism din Bistrița, va participa la concursul Românii au talent. Acesta a fost încurajat de sora lui, Alexa, care a participat la Vocea României.

Este fiul Anei Dragu, iar situația lui a dus la înființat Centrul de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț“ din Bistrița, în perioada în care nu se prea găseau Povestea lui Eduard este cea care a dus la înființarea acestui centru. A început din timp să facă terapie, acest lucru ajutându-l să se integreze în învățământul de masă.

,,Inspirat de Alexa. care a avut un parcurs frumos la Vocea României, Edy și-a dorit enorm să participe și el la Românii Au Talent.

Sincer, m-am împotrivit din răsputeri, pentru că nu voiam să îl expun la un stres suplimentar, dar, în final, am cedat. A vrut din toată inima să își demonstreze talentul și pasiunea pentru pian și să transmită un mesaj important, încât nu am avut de ales.

Vineri, putem să îl susținem împreună la prima etapă televizată. Eu sunt mândră de el, foarte curioasă de rezultat, și, realmente extrem de plăcut surprinsă de înțelegerea pe care oamenii minunați care lucrează la emisiune i-au oferit-o. A fost susținut din toate punctele de vedere pentru a face față presiunii, anxietăților și dificultăților senzoriale. Așa cum unii dintre voi știți, Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa există azi datorită lui. El este și va fi mereu micul nostru prinț! Fie și doar pentru asta și sunt extrem de recunoscătoare pentru experiența pe care i-au oferit-o, a transmis mama acestuia pe facebook, Ana Dragu.

Eduard Dragu Sălăgean învață la Liceul „Tudor Jarda” din Bistrița și este elev în clasa a XII-a.

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster