(VIDEO) Șoferii au început protestele masive: ,,Motorină și benzină de 1 leu”. Mai multe benzinării din țară, blocate datorită prețului mare al carburanților

(VIDEO) Șoferii au început protestele masive: ,,Motorină și benzină de 1 leu”. Mai multe benzinării din țară, blocate datorită prețului mare al carburanților

Creșterea alarmantă a prețului la combustibili într-un timp scurt, iscă, pe bune dreptate nemulțumiri în primul rând printre șoferi. Fără alt sprijin, mai ales din partea statului, tot mai mulți dintre aceștia caută să își facă dreptate singuri.

Evenimentul intitulat „Proteste in toată țara contra prețului carburantului!” a fost anunțat pe rețelele de socializare. Până acum aproape 200.000 de persoane și-au anunțat participarea la protest. Evenimentul central al protestul ar urma să aibă loc joi, 30 iunie 2022, începând cu ora 12:00.

Operațiunile civice au început de ieri la mai multe pompe de benzină din București și din țară

Șoferii implicați au alimentat rezervoarele cu cantități infime de benzină sau motorină. Au blocat astfel pompele, iar cei care chiar voiau să alimenteze au avut de așteptat.

Sute de șoferi au protestat în mai multe orașe. Oamenii s-au organizat pe grupuri de Facebook, și-au dat întâlnire în benzinării, iar cei mai mulți dintre ei au alimentat doar de 1 leu.

E timpul să facem ceva, ieșiți în stradă, blocați pompele! Este imposibil și inadmisibil că într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru. Share masiv ca să vadă toață lumea și să stabilim ce și când vom face.

La 121$ pe baril este imposibil că prețul să depășească 9lei/litri ( unde jumătate din acești bani merg către stat) Noi facem ceva !”. […] Asistăm la o înțelegere pe sub mână, de „ciorditori” cu gulere albe, a reprezentanților statului cu marile companii austro-ruso-maghiare, scriu unii protestari.

Reprezentanții unor benzinării au sunat la 112, dar echipajele de poliție nu au putut să intervină, din cauză că protestatarii nu făceau nimic ilegal.

Eu am băgat de doi lei. E a patra oară când m-am pus la coadă, a spus unul dintre șoferi.

Un alt tânăr a venit să alimenteze cu două pușculițe pline cu monede.

Am avut două pușculițe pline. Am avut 150 de lei. Am stat o jumătate de oră să-i numărăm. Mi-au spus doamnele de aici că nu mă mai primesc data viitoare, a transmis acesta.

Și în Ploiești șoferii nemulțumiți au blocat o benzinărie, mai multe fotografii apărând pe rețelele de socializare, potrivit ziarului Incomod.

Șoferii și-au spălat și parbrizul pentru a trage de timp la benzinăria unde un litru de benzină costă în momentul de față 8,69 lei, iar motorina 9,24 lei.

Printre altele, astfel de proteste au avut loc în București, Constanța, Botoșani și Târgu Jiu. Un număr tot mai mare de persoane s-au anunțat că vor face parte din această mișcare.

Americanii se revoltă, de asemenea, că prețul la benzină crește constant. În California, de exemplu, un galon de benzină (aprox. 3,7 l) a costat 6.50 de dolari, adică tot mai ieftin decât în România, în condițiile în care salariul mediu din SUA este de cel puțin patru ori mai mare, conform activenews.ro.

Raportat la aceste cifre, benzina în România ar trebui să fie maximum 2 lei Litrul!, afirmă protestatarii.

Prețurile carburanților au crescut doar săptămâna trecută de cinci-șase ori și vorbim de un plus de aproximativ 20 de bani. Scumpirile vin pe fondul evoluției barilului de petrol, mai ales după noile sancțiuni impuse Rusiei de Uniunea Europeană.

Sursă: Monitorul de Botoșani

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster