(VIDEO) Defilare de toamnă. Cerbi și ciute la pas prin golurile alpine din Munții Rodnei

(VIDEO) Defilare de toamnă. Cerbi și ciute la pas prin golurile alpine din Munții Rodnei

Parcul Național Munții Rodnei asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Ca și mulțumire, vietățile, rând pe rând ne oferă spectacole uimitore. După perioada de ,,boncănit”, atunci când pădurea răsună de strigătul tulburător de împerechere al cerbilor, adevărate parade pline de mândrie se răsfiră.

Cârdurile de ciute și cerbii ies pe golurile alpine unde stau adesea până la căderea zăpezii, aici având hrana și liniștea necesare. Imaginile au fost surprinse de Ioan Muntean.

,,Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an”, informează reprezentanții Romsilva – Parcul Național Munții Rodnei.

Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.

Romsilva – Parcul National Muntii Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Sursă video: Ioan Muntean, Parcul Național Munții Rodnei.

Lăsăm mai jos imaginile să vorbească de la sine:

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster