Tinerii, interzis să mai conducă bolizi

Tinerii, interzis să mai conducă bolizi

Tinerii sub 21 de ani vor avea interzis să mai conducă bolizi de peste 100 de cai putere. Este conţinutul unei noi propuneri legislative existente la Senat, care ar urma să completeze Codul Rutier.

Creşte, de asemenea, numărul orelor de pregătire teoretică şi practică de la şcoala de şoferi. Pe de altă parte, Poliţia va avea obligaţia să-i avertizeze pe şoferi asupra prezenţei radarelor pe drumurile publice din România.

Şoferii care au vârsta de până la 21 de ani sau o experiență de conducere mai mică de un an, pentru vehiculele de categoria B, vor avea dreptul să conducă numai maşini cu puterea sub 100 CP sau 75 kW, la maşinile electrice.

Inițiatorii, mai mulţi senatori şi deputaţi UDMR, propun majorarea numărului minim de ore de pregătire, pentru obținerea permisului de conducere de categoria B, de la 20 la 25 de ore, pentru teorie, respectiv de la 35 la 45 de ore, pentru examenul de traseu, conform propunerii legislative.

În prezent, Codul Rutier nu are astfel de restricţii, astfel că şoferii cu experienţă sunt obligaţi să fie atenţi la tineri care conduc maşini puternice, care pot produce accident, din cauza lipsei reflexelor şi a condusului preventiv.

Conform formei avansate de iniţiatori, „conducătorii cu vârsta de până la 21 de ani, precum şi cei care au o experienţă de conducere mai mică de un an pentru categoria de vehicule B, le este interzis să condueă vehicule care depăşesc 100 CP, respectiv 75 de kw în cazul vehiculelor electrice”.

De asemenea, stipulează aceştia, „Numărul minim de ore de pregătire teoretică este de 25, iar cel de pregătire practică este de 45”.

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster