Se reabilitează DJ 151, care face legătura cu județul Mureș

Se reabilitează DJ 151, care face legătura cu județul Mureș

Se lucrează intens la documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru reabilitarea drumului județean 151- limită județ Mureș-Bistrița!

În cadrul ședinței de lucru, împreună cu proiectantul, primarii pe raza cărora se află DJ 151 și specialiștii din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, precum și reprezentanți de la Agenția de Protecție a Mediului BN, Garda Forestieră BN, Sistemul de Gospodărire a Apelor BN, Inspectoratul de Poliție Județean, am căutat cele mai bune soluții pentru reabilitarea acestui drum!

Este vorba de ~77 de km, pentru care avem în vederea reabilitarea părții carosabile cu mixtura asfaltică inovativă și cu cel mai nou sistem privind siguranța circulației rutiere (marcaje și indicatoare inteligente, monitorizare trafic).

Mixtura asfaltică inovativă are următoarele caracteristici:
– strat de uzură din mixtură asfaltică BA16rul45/80-65
– durată de viață cu 50% mai mare, în comparație cu unul convențional
– costuri de întreținere cu 30% mai mici
rezistență la trafic greu
– caracteristici îmbunătățite la temperaturi scăzute cât și la temperaturi ridicate
– distanța de frânare mai scurtă cu 5-10%
zgomot de rulare mai mic.

Sursa de finanțare a reabilitării DJ 151 limită de județ Mureș-Bistrița, este ADR Nord-Vest prin programele POAT 2014/2020 si POR 2021/2027!

,,Continuăm să aducem satele mai aproape de oraș, și să investim în bunăstarea comunităților din întreg județul Bistrița-Năsăud”, a transmis Emil Radu Moldovan, președintele CJ.

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster