Scenariul verde pentru localitatea Chiochiș și Spermezeu!

Scenariul verde pentru localitatea Chiochiș și Spermezeu!

Ciceu Giurgești, Lechința intră în scenariul roșu datorită incidenței peste 3/1000 de locuitori.
În localitățile Braniștea, Telciu, Miceștii de Câmpie, Șieu Măgheruș se aplică scenariul galben!


Vești bune pentru localitățile Chiochiș, Spermezeu care intră în scenariul verde.


Măsuri suplimentare pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică în Ciceu Giurgești!

Conform Hotărârii C.J.S.U. 107/19.04.2021 intră în vigoare următoarele măsuri:

În unitățile administrativ-teritoriale, Ciceu Giurgești și Lechința unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 3/1000 locuitori:
-se interzice activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
-este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

În unitățile administrativ-teritoriale Braniștea, Telciu, Miceștii de Câmpie, Șieu Măgheruș unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori, intra în vigoare următoarele măsuri:
-activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-22:00.
-aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Se aplică următoarele restricții în unitățile administrativ- teritoriale Chiochiș și Spermezeu, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mica sau egală cu 1,5/1000 de locuitori. Astfel, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-22:00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

În unitatea administrativ-teritorială Ciceu Giurgești ,unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare decât 4/1000 și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori:
-se interzice circulața persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20:00 – 05:00;
-se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 05:00 – 18:00, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori;
-în intervalul orar 18:00 – 05:00 operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu;

  • unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, și cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară;
    -se suspendă activitatea operatorilor economici, desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness;
    -aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5 la 1.000 de locuitori.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 20 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏 și se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster