Sărbătorile vin, pietonalul bistrițean capătă aspect festiv

Sărbătorile vin, pietonalul bistrițean capătă aspect festiv

În ultimii ani, tot mai mulți oameni se plâng că spiritul Crăciunului nu mai ,,urlă” a amintiri.

Așteptarea cu frenezie a moșului căruia i-ar face plăcere să fie descoperit mai târziu, a colindatului rostit din suflet, a îmbrățișărilor mai calde decât reșoul din sufragerie, a mirosului de nuci din mijlocul cozonacului și câte o urmă de coajă care zdrelește dinții…toate astea parcă se estompează treptat.

Nu suntem siguri dacă haosul cotidian, fuga continuă spre plata facturilor sau pur și simplu faptul că totul ,,la timpul trecut” se devalorizează, prin updatarea constantă la modernism sunt de vină. Cert e că răspunsul corect e greu de parafat.

Poate ne-am vărsat răbdarea în smartfon-urile pe care abia așteptăm să le luăm în mână la fiecare conversație cu cineva drag…poate, poate.

Mirosul de cetină ne parfumează casa din spray-ul cumpărat de lângă alte 50.

În fiecare an, orașele se împodobesc de sărbători. De fiecare dată ,,răsar” cei nemulțumiți că nu e destul de fain, sau că s-au cheltuit prea mulți bani pentru asta.

În Bistrița au apărut primele ornamente de Crăciun. Cu siguranță cârcotașii deja își frământă degetele să compună mesaje de ,,așa nu”.

După părerea mea, spiritul sărbătorilor ți-l faci tu. Te bucuri de sănătate, de bucatele gătite de mâinile bunicii pe care o mai și de familia care ți-ar sări în ajutor oricând. Căutăm să ne croim bucuria în exterior, iar dacă asta nu ne satisface așteptările, Crăciunul e deja degeaba.

Dacă nu am reținut ceva cabană care ne găurește bugetul familiei, să ne gândim cât de frumos ar fi să sunăm persoanele dragi și să organizăm o seară în sufragerie pe canapea. Luăm de pe net cea mai bună rețetă de ciocolată caldă și o punem pe foc, scoatem din cuptor cozonacul ăla neuniform și pregătim pe youtube un colaj de colinde vechi. Pun pariu că ce se va dezvolta de aici, va uni mai multe suflete decât orice.

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster