S-au deschis porțile Universității Tehnice din Cluj-Napoca, extensia Bistrița și ale Universității ,,Babeș-Bolyai”

S-au deschis porțile Universității Tehnice din Cluj-Napoca, extensia Bistrița și ale Universității ,,Babeș-Bolyai”

Extensia Universitară Bistrița a UTCN și-a deschis astăzi, 3 octombrie porțile pentru anul universitar 2022-2023. Foștii liceeni care au trecut cu brio de admitere sunt asteptați în noul sediu din Piața Centrală nr 29.

De la ora 16:00 s-a desfășurat festivitatea de dechidere a anului universitar.

Pragul clădirii fostului tribunal, care reprezintă acum noul sediu universitar a fost trecut de prima generație de studenți, care vor învăța în noile laboratoare, săli de curs și bibliotecă.

Universitatea Tehnică din Cluj Napoca Extensia Universitară Bistrița oferă specializările:

  • Facultatea de Inginerie Industrială, Robotică și Managementul Producției
  • Facultatea de Inginerie Electrică

,,Deschiderea noului an de studii la extensiile Universității „Babeș-Bolyai” și Universității Tehnice din Cluj-Napoca

Vă urez un an plin de reușite celor care ați ales calea formării academice în aceste instituții de prestigiu și sper ca opțiunea de a studia în Bistrița să fie urmată de o carieră de succes tot în orașul nostru!

Vă confirm că în Bistrița veți avea tot ce vă doriți, la un orizont de doar câțiva ani: bazin olimpic de natație, complex de agrement extraordinar, un teatru pe măsura aspirațiilor, iar copiii voștri vor învăța în școli foarte bune. Împreună, printr-un efort colectiv, vom contribui la creșterea standardelor de calitate, de performanță, de inovare și excelență! Fără educație, nu există progres, iar fără tineri specializați în domenii atât de diverse, orașul nostru nu ar avea portanță.

Vă felicit pentru decizia de a învăța la Bistrița!”, a fost mesajul tranmis de Ioan Turc.

,,UBB Extensia Bistrița își începe anul universitar cu nerăbdare, minți strălucite, creioane ascuțite și condiții excelente!

Încetul cu încetul transformăm județul nostru într-un centru universitar, cu condiții excelente, investiții importante în educație, iar generațiile viitoare vor putea să învețe la noi, acasă-n Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud

Tuturor celor 538 de studenți din cadrul universității le urez succes și o minte cât mai ageră, pe parcursul întregului an de studiu!

Multă baftă și studenților de la Extensia Bistrița a Universității Tenice din Cluj-Napoca, care încep noul an în “casă nouă“, una high-tech! •

Dragi profesori, cum ați făcut și cu alte generații, să-i călăuziți pe drumul cunoașterii”, le-a transmis Emil Radu Moldovan studenților.

,,Deschiderea noului an universitar reprezintă pentru tinerii care pășesc pragul instituțiilor de învățământ superior o etapă nouă în formarea lor. Este important pentru ei să beneficieze de un nivel de studiu performant, așa cum universitățile românești au dovedit de-a lungul timpului că pot oferi, și care să le deschidă perspective realiste în domeniile lor de pregătire.

Avem toate motivele să credem în potențialul tinerilor noștri. Performanțele realizate în competiții de anvergură internațională îi vor ajuta cu siguranță în cariera la care fiecare aspiră, iar preocuparea noastră este să le asigurăm un viitor în țară.

Schimbările profunde la care asistăm la nivel global ne determină să ne adaptăm perspectivele de viitor la noua realitate, inclusiv în domeniul educației. Aceasta presupune o viziune responsabilă și asumată la toate nivelurile decizionale, prin care să le oferim copiilor și tinerilor condiții de studiu la standarde performante. Provocarea este ca fiecare să aibă șansa de a-și pune în valoare calitățile în domeniile în care simte că are potențial și, în același timp, să corelăm oferta educațională cu cerințele de pe piața muncii.

Suntem în plin proces de transformare a sistemului românesc de învățământ, iar modificările pe care le aducem prin Legile educației naționale reflectă o viziune orientată spre viitor. Ne dorim ca și universitățile să valorifice, prin programele de studiu, oportunitățile generate de viziunea noii Strategii europene pentru universități, lansată de Comisia Europeană, centrată pe asigurarea unui învățământ universitar incluziv și care să promoveze excelența.

Integrarea viitorilor absolvenți pe piața muncii este primul lor pas în carieră, iar de acest moment depinde parcursul lor profesional. Legătura cu potențialii lor angajatori încă din anii de studiu poate crește nivelul de performanță, dar și capacitatea de adaptare la piața muncii, iar acest lucru se poate face cel mai bine prin colaborarea instituțiilor de învățământ cu operatorii economici activi în piață. Guvernul încurajează această abordare și, în acest sens, am extins învățământul profesional dual și la nivel universitar.

Educația universitară se află pe lista noastră de priorități și pe segmentul de modernizare a infrastructurii, dezvoltare durabilă și digitalizare. Avem prin Planul Național de Redresare și Reziliență 3,6 miliarde de euro alocați Proiectului “România Educată”, pentru modernizarea învățământului. Contractele pentru digitalizarea universităților și lansarea apelului de proiecte destinate dezvoltării consorțiilor integrate pentru învățământ dual beneficiază de peste o jumătate de miliard de euro, fonduri destinate modernizării și adaptării învățământului superior la cerințele pieței muncii.

Totodată, continuăm proiectele prin care oferim tinerilor noștri condiții cât mai bune de studiu. România are nevoie de un sistem de educație puternic, adaptat generației prezentului și capabil să răspundă provocărilor viitorului!

Vă doresc, dragi studenți, în noul an universitar, rezultate care să vă deschidă calea către viitorul pe care vi-l doriți.

Ceea ce ne dorim, la nivelul Guvernului, este ca standardele învățământului românesc să țină pasul cu vremurile și să vă ofere cunoașterea de care aveți nevoie pentru a reuși să vă puneți în valoare creativitatea, priceperea și ambițiile profesionale.
Succes tuturor, studenți și profesori, în noul an universitar!”, au fost cuvintele transmise de

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster