Robert Sighiartău: Deputații REPER-USR propun LEGALIZAREA DROGURILOR !

Robert Sighiartău: Deputații REPER-USR propun LEGALIZAREA DROGURILOR !

Deputații REPER-USR propun LEGALIZAREA DROGURILOR !

În contextul unei lupte pe viață si pe moarte pentru sănătatea copiilor și a familiilor noastre mai mulți parlamentari REPER au depus un proiect de lege de legalizare a consumului de canabis.

Consumul de canabis (drog ,,antreu’’) duce la dependeță,la depresie, afectând grav dezvoltarea emoțională și socială a acestora. Sunt numeroase studii care arată asta, ne transmite deputatul Robert Sighiartău.

Deputații partidului REPER Simina Tulbure, Oana Cambera, Cristina Rizea, Andrei Lupu și Daniel Toda au depus luni un proiect de lege care prevede dezincriminarea posesiei de canabis pentru consum propriu, în limita a 3 grame, potrivit unui comunicat al partidului.

Pentru a intra în vigoare, e nevoie ca proiectul depus de parlamentarii de opoziție să primească voturi de la o majoritate în Parlament.

Propunerea legislativă prevede înlăturarea sancțiunilor penale (închisoare, amendă penală) și înlocuirea acestora cu sancțiune contravențională între 1000 și 3000 de lei pentru posesia de cantități mici de canabis în vederea consumului personal.

Aceasta inițiativă este prima de acest fel din istoria României și urmărește alinierea legislației antidrog românești cu cea a partenerilor internaționali precum Italia, Spania, Belgia, Luxemburg, Malta, Austria, Cehia, Slovenia, Canada sau Thailanda, cu recomandările Comisiei Globale pentru Politica Drogurilor (GCDP) și cu direcțiile susținute de experții Organizației Națiunilor Unite (ONU) și cei ai Consorțiului Internațional pentru Politicile Publice în Domeniul Drogurilor (IDPC), arată comunicatul REPER.

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster