Profesoara Simona Monica German de la Școala Gimnazială Șieu, finalistă în competiția „Directorul anului 2022”

Profesoara Simona Monica German de la Școala Gimnazială Șieu, finalistă în competiția „Directorul anului 2022”

Iată profilul unui director complet!

Considerăm că directorul de școală este de o importanță strategică pentru că prin poziția pe care o ocupă are capacitatea de a influența viața a mii de elevi, familiile acestora și comunitate, prin fiecare decizie pe care o ia. Tocmai de aceea, în fiecare an premiem directorii cu rezultate excepționale. Aceste modele de leadership educațional sunt un combustibil fără de care nu vom putea vedea educația din România transformată cu adevărat”, spune Andreea Nistor, Director Executiv al AVE.

În cadrul Galei Premiilor pentru Directorii Anului le sunt recunoscute meritele liderilor din educație care au demonstrat calități de leadership, management și strategie, pe care le-au arătat prin implicarea proactivă în transformarea educației în comunitățile și școlile din care fac parte. Finaliştii au fost selectaţi din cei peste 210 directori înscrişi.

Profesoara Simona Monica German este finalistă în competiția organizată de Asociația pentru Valori în Educație AVE, „Directorul anului 2022”.

Școala Gimnazială Șieu, coordonată de Simona German, este o școală cu personalitate juridică și totalizează un număr de 298 de elevi pe trei cicluri de învățământ, cu două structuri în localitățile Ardan și Posmuș, unde funcționează câte două clase primare și o grupă mixtă de grădiniță.

Elevii din clasele V-VIII învață la școala din Șieu fiind transportați zilnic cu microbuzul școlar, de la distanțe de 4, 6 și 8 km.


Simona German are o vechime în învățământ de 29 de ani, dintre care 15 ani, a fost educatoare, după care, până în prezent, este profesoară de limba și literatura română.

Este director al acestei instituții de învățământ din județul Bistrița-Năsăud de cinci ani, timp în care a reușit să implementeze o multitudine de proiecte cu finanțare extrabugetară.

Printre proiectele derulate în Școala Gimnazială Șieu se numără: „Dăm click pe România”, „Digitaliada”, proiectul de after school derulat prin Fundația „Nouă ne pasă”, finanțat de eMag.

Unitatea de învățământ a derulat patru proiecte educaționale finanțate prin Programul Erasmus+, două, în calitate de coordonator și două ca partener:

,,Connected to the comunity”, „Engage with us!”, „Waste-not in good taste”, „STOP violence through dance and outdoor activities”, dar și trei proiecte eTwinning.
Proiectul cu finanțare nerambursabilă externă prin POIM, „ȘIEU în siguranță” asigură materiale de protecție, măști și dezinfectanți.

Tot pe fonduri europene, derulează proiectul PNRAS de prevenire a abandonului școlar „ȘI EU contez!” și un proiect POCU, de educație outdoor, intitulat „Educație fără ziduri”, în calitate de partener.

A implementat patru proiecte derulate prin Asociația „Act for Tomorrow”, finanțate de Kaufland: „Pauza de lectură”, „Sunt ȘI EU absolvent”, „Vacanță la școală”, „ȘI EU digital” și multe altele, informează Inspectoratul Școlar.

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster