Polițiștii bistrițeni descoperă tot mai mulți șoferi băuți și drogați la volan

Polițiștii bistrițeni descoperă tot mai mulți șoferi băuți și drogați la volan

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR PE RAZA JUDEȚULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din municipiu și județ desfășoară ample acțiuni, pe șoselele intens circulate și în zonele cu risc rutier ridicat, pentru impunerea respectării legislației rutiere.
Totodată, activitățile se desfășoară și pentru impunerea respectării legislației privind ordinea și liniștea publică și descurajarea fenomenului infracțional.

În ultimele 24 de ore, activitățile s-au desfășurat în principal în municipiu Bistrița, orașele Beclean, Năsăud, precum și în zonele adiacente, fiind angrenate efective ale secțiilor rurale de poliție, precum și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului Siguranță Școlară, Biroului Protecția Animalelor, Serviciului Acțiuni Speciale împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Gelu Voievod Bistrița-Năsăud.

Polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat activități în filtre amplasate pe principalele drumuri din județ, Drumul Național 17C și Drumul Național 17D.

Activitățile au avut următoarele rezultate:
• 304 persoane verificate, dintre care aproximativ 150 testate cu dispozitivele DrugTest și alcooltest;
• 206 autoturisme verificate;
• 91 de sancțiuni contravenționale aplicate, în valoare totală de aproximativ 31.500 de lei, pentru nerespectarea legislației rutiere, nerespectarea legislației privind ordinea și liniștea publică și privind activitățile economice;
• 10 permise de conducere reținute și retrase 5 certificate de înmatriculare.

Aceste activități au avut și o componentă preventivă, participanților la trafic fiindu-le prezentate urmările nerespectării legislației, atât din punct de vedere legal cât și al efectelor pe termen lung asupra sănătății și vieții.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică împreună cu reprezentanți ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Bistrița-Năsăud, au desfășurat la data de 9 septembrie a.c., o acțiune pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, fiind aplicate 3 sancțiuni în valoare de 600 de lei.

În cadrul activităților, au fost constate 11 infracțiuni la regimul rutier.

La data de 9 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe Drumul Național 17C, prin Telciu, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din localitate. Acesta a fost oprit întrucât a circulat cu viteza de 79 km/h. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, testarea cu aparatul DrugTest indicând un rezultat pozitiv la consumul de substanțe psihoactive.

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au oprit pentru control pe DC 6A în Livezile, un autoturism. La volan a fost identificat un tânăr de 23 de ani, din localitate. Acesta a fost testat cu apartul DrugTest rezultatul fiind pozitiv pentru consumul de substanțe psihoactive.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au oprit ieri, pe Drumul Județean 172 între localitățile Beclean și Figa, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din Livezile. Testarea șoferului cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Testarea acestuia cu aparatul DrugTest a indicat un rezultatul pozitiv pentru consumul de substanțe psihoactive.

La data de 9 septembrie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au oprit pentru control, pe Drumul Județean 171, în Căianu Mic, un autoturism. Testarea șoferului de 36 de ani, din localitate, a indicat valoarea de 1,01 mg/L alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au intervenit la un eveniment rutier produs în Ciceu-Mihăiești. Un ATV condus de un tânăr de 26 de ani, din Cluj-Napoca, a intrat în coliziune cu un alt autoturism. In urma accidentului a rezultat rănirea tânărului. Acesta a fost ulterior testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot ieri, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, au oprit în Reteag, la intersecția Drumului Județean 170 cu Drumul Național 17, un autoturism. La volanul acestuia a fost identificat un tânăr de 20 de ani, din Beclean. La testarea cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv la consumul de substanțe psihoactive.

La data de 9 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Politie Rurala Năsăud au semnalizat oprirea în trafic a unui autoturismului care circula pe Drumul Național 17C, prin Salva. Întrucât conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalele polițiștilor, aceștia au pornit în urmărirea autoturismului până în Năsăud. Cu sprijinul polițiștilor Compartimentului de Ordine Publica Năsăud, autoturismul a fost blocat în trafic și șoferul acestuia imobilizat.
La volan a fost identificat un tânăr de 28 de ani, din Năsăud. Primele verificări asupra autoturismului au indicat faptul că acesta nu avea o poliță de asigurare obligatorie valabilă.
Întrucât șoferul emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0.77 mg/l alcool in aerul expirat. Testarea cu aparatul DrugTest, a indicat un rezultat pozitiv pentru consumul de substanțe psihoactive.

La data de 10 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Gării. La volan a fost identificat un bărbat de 49 de ani, din Monor.
Primele verificări asupra autoturismului au indicat faptul că acesta nu avea o poliță de asigurare obligatorie valabilă. Totodată, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul condus este radiat din circulație.

La aceeași dată polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Comunal 37A, prin Spermezeu. La volan a fost identificat un tânăr de 24 de ani, din localitate. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală, iar în cazul conducătorilor auto depistați sub influența alcoolului sau a unor substanțe interzise, cei în cauză a fost conduși la spital în vederea prelevării de mostre biologice.

sursa FOTO/text: IPJ BN

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster