Pescuitul ilegal în atenția jandarmilor! Sancțiuni aplicate persoanelor în cauză, pe râurile Șieu și Someș

Pescuitul ilegal în atenția jandarmilor! Sancțiuni aplicate persoanelor în cauză, pe râurile Șieu și Someș

Practicarea pescuitului este un mod de recreere pentru cei pasionați, însă trebuie să fie realizată cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Jandarmii execută permanent verificări privind legalitatea acestei activități, organizând acțiuni specifice pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol. Aceste acțiuni sunt executate atât în mod independent precum și cu reprezentanți ai asociațiilor de profil de la nivel județean.


În urma unei acțiuni specifice executate de către jandarmii din cadrul Plutonului Beclean în colaborare cu reprezentanți ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (A.J.V.P.S.) Bistrița-Năsăud, miercuri 2 noiembrie a.c., au fost verificate mai multe persoane care practicau pescuitul pe râurile Șieu și Someș.


În urma verificărilor efectuate au fost depistate un număr de 10 persoane care nu dețineau permis de pescuit, ca urmare, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, astfel: 5 amenzi în valoare totală de 1.500 de lei și 5 avertismente scrise, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 23 din 2008, privind pescuitul şi acvacultura, art. 58, lit. a.

Acțiunile au fost executate în habitatele piscicole naturale ale râurilor Sieu și Someș, pe raza localităților Arcalia, Șieu-Odorhei, Șintereag și Beclean iar misiunile jandarmilor pe această linie vor continua şi în perioada următoare pentru verificarea respectării măsurilor legale impuse de lege.

Sursă: comunicat Jandarmeria Bistrița

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster