Pentru a face economie la energie, Lidl reduce cu două ore programul magazinelor din România. Modificarea, valabilă din 26 septembrie

Pentru a face economie la energie, Lidl reduce cu două ore programul magazinelor din România. Modificarea, valabilă din 26 septembrie

LIDL Romania spune ca incepand cu 26 septembrie vom putea merge in magazinele sale doar intre orele 07:30 si 21:00 pana in weekend, iar in weekend programul de lucru este redus, intre orele 08:00 si 19:00.

In baza acestei modificari, magazinele LIDL vor fi deschise cu 30 de minute mai tarziu fata de programul actual, si se vor inchide cu o ora mai devreme, cel putin de luni pana vineri, pentru ca in weekend se deschid cu 30 de minute mai tarziu si se inchid cu 2 ore mai devreme decat in acest moment.

Începând cu data de 26 septembrie orarul magazinelor se va modifica după cum urmează:

Luni – Sâmbătă: Programul de funcționare maxim va fi de 07:30 – 21:00 la nivel național. Magazinele care în prezent deschid după ora 07:30, respectiv închid înainte de 21:00, vor rămâne la programul existent.

Duminică: Programul de funcționare maxim va fi de 08:00 – 19:00. Magazinele care în prezent deschid după ora 08:00, respectiv închid înainte de ora 19:00, vor rămâne la programul existent.

Potrivit unor surse din piața de retail, această discuție de a se reduce programul de funcționare seara există și la nivelul asociațiilor din industrie, fiind ridicată în întâlnirile din cadrul Asociației Marilor Retaileri (AMRCR). Ideea nu ar fi momentan împărtășită de toate marile lanțuri de retail și nu a fost luată o decizie la nivelul Asociației, scrie economica.net.

Operatorii lanțurilor de magazine se află într-o situație delicată în urma adoptării OUG 119/2022, care a intrat în vigoare la data de 1 septembrie. Până atunci, în baza OUG 27, ei beneficiau, ca mare parte dintre consumatorii non-casnici, de plafonarea prețului la energie, plătind 1 leu/kWh, indiferent de furnizor sau de prețul de contract. După 1 septembrie, lanțurile de magazine plătesc prețul pieței, chiar dacă au existat interpretări că și ele ar trebui să beneficieze de plafonarea parțială (pentru 85% din consum) la 1 leu/kWh, pentru că noua ordonanță mai permite acest preț plafonat pentru companiile din industria alimentară.

După apariția noii ordonanțe, AMRCR a susținut că vrea să primească energie la preț plafonat și în continuare.

„Comercializarea produselor alimentare nu poate fi exclusă, nici direct prin reglementare, nici indirect prin interpretare, din sintagma ‘industria alimentară’- care nu are o definiţie clară în legislaţia naţională – deoarece asigură funcţionarea permanentă şi optimă a lanţului de aprovizionare către populaţie”, a arătat Asociația.

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster