Mamografii gratuite pentru femeile de pe Valea Bârgăului! Vezi cum te poţi programa!

Mamografii gratuite pentru femeile de pe Valea Bârgăului! Vezi cum te poţi programa!

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă̆” Cluj-Napoca împreună cu partenerul său Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara a lansat proiectul “Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân – etapa IIʺ, COD SMIS 136480. Proiectul în valoare de 38.255.781,03 lei este cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 se derulează pe o perioadă de 42 luni cu începere din luna 28 iulie 2020 și până la 31.12.2023, iar obiectivul său general vizează creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru cancerul de sân.


Acesta este primul proiect de screening populațional organizat al cărui obiectiv este acela de a crește capacitatea instituțională a unei rețele de screening pentru cancerul de sân la nivel regional și se adresează unui grup țintă constituit din 40.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 50-69 de ani, cu domiciliul în regiunile de dezvoltare Nord-Vest și Vest. În regiunea Nord Vest, respectiv județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, vor fi testate un număr de 27.000 de femei cuprinse în grupul țintă.
În perioada 16.08.2022 – 19.08.2022, în Județul Bistrița-Năsăud, localitățile Prundu Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Josenii Bârgăului, Tiha Bârgăului, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, cu sprijinul autorităților locale și al Direcției de Sănătate Publică BistrițaNăsăud, va derula o campanie de testare mamografică în rândul tuturor femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 ani care au domiciliul în una dintre comunele menționate anterior precum și în satele componente ale acestora. Unitatea mobilă de mamografie va fi amplasată în localitatea Prundu Bârgăului, la Dispensarul medical (Policlinică) și aceasta va funcționa în intervalul orar 08.00 – 16.00.


Programările se pot face la telefon: 0758.621.395

Dr. Ioan Cătălin VLAD
Manager Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster