,,Jucăriile” de care tot mai mulți tineri bistrițeni nu se pot dezlipi. Instituțiile publice caută soluții

,,Jucăriile” de care tot mai mulți tineri bistrițeni nu se pot dezlipi. Instituțiile publice caută soluții

Din păcate, consumul de droguri în rândul tinerilor, chiar a adolescenţilor, nu mai este doar un scenariu de film, ci o realitatea sumbră. Cifrele oficiale ale consumului de droguri în România sunt îngrijorătoare: 1,2 milioane de consumatori ocazionali.

Consumul de droguri în județul Bistrița- Nădăud a atins cote maxime și stârnește îngrijorare în rândul consilierilor publici.

Reprezentanții au discutat din nou în cadrul ultimei ședințe de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Aceștia au formulat și înaintat o scrisoare deschisă către conducerea ţării, în special preşedintelui Klaus Iohannis.

Nu exista săptămână în care polițiștii în timpul acțiunilor să nu surprinda persoane, în special tineri consumând sau având asupra lor substanțe psihoactive.

Cel mai recent caz i-a ilustrat pe doi tineri de 25 și respectiv 17 ani într-un parc din Bistrița.

Ieri noapte, în jurul orei 02.00, jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil Bistrița, aflați într-o acțiune de patrulare în zona parcului din cartierul Ștefan cel Mare, au depistat doi tineri care la vederea patrulei au manifestat un comportament suspect.

Jandarmii i-au interceptat și le-au verificat identitatea, solicitându-le să prezinte conținutul rucsacului pe care îl aveau asupra lor. Tinerii cu vârsta de 25, respectiv 17 ani, aveau în rucsac printre alte lucruri și o cutie metalică care conținea o substanță vegetală de culoare verde și un grinder.

Existând suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanțe interzise, jandarmii au întocmit pe numele tânărului de 25 de ani, actele de sesizare pentru infracţiunea de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept. (legea nr. 143 din 2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, republicată, art. 4).


Actele vor fi înaintate Inspectoratului Județean de Poliţie Bistrița-Năsăud pentru continuarea cercetărilor

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster