Joi, 13 octombrie la cinema Dacia are loc proiecția în avanpremieră a poveștii ,,Capra cu trei iezi”. Sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul Victor Canache și producătoarea Luana Georgiță

Joi, 13 octombrie la cinema Dacia are loc proiecția în avanpremieră a poveștii ,,Capra cu trei iezi”. Sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul Victor Canache și producătoarea Luana Georgiță

Invitație

Brodat pe una din cele mai cunoscute povești românești, prezentă în mai toate abecedarele vechi, cu care toți am pășit în lumea copilăriei, filmul ,,Capra cu trei iezi” își propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei povești pentru copii și să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, eliminându-se metafora, culorile, cântecele vesele, personificările. Masca animalului are rolul să păstreze iluziile culturii. Regizorul lasă să cadă măștile și folosește chipuri umane.

Joi, 13 octombrie, de la ora 19:00, la Bistrița, la Cinema DACIA va avea loc o proiecție specială, în avanpremieră a filmului ,,Capra cu trei iezi”. După difuzare regizorul Victor Canache și producătoarea Luana Georgiță vor sta alături de public la o discuție despre…tot și toate.

Era odată o capră care avea trei iezi… În România secolului XIX, într-un sat izolat, o văduvă își apără cei trei copii de un prieten vechi de familie, devenit dușman. Bazat pe una dintre cele mai cunoscute povești ale lui Ion Creangă, filmul Capra cu Trei Iezi, cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi în rolurile principale, este un thriller care sapă în psihologia umană și readuce în actualitate, sub o altă optică, o poveste extrem de populară.

Biletele se pot cumpăra online sau în seara proiecției.

Citită de cele mai multe ori în cheia unui basm pentru copii, Capra cu Trei Iezi este însă o poveste cu profunzimi psihologice care i-a trezit interesul regizorului Victor Canache:

„Nimeni nu a mai ecranizat Capra cu Trei Iezi până acum, deși toți știm povestea. Aș vrea ca după ce văd filmul, spectatorii să o recitească. S-ar putea să fie surprinși. Filmul nu este o poveste pentru copii, ci un thriller plin de suspans. Tot ce veți vedea pe ecran se regăsește însă și în basmul lui Creangă, dar e foarte important cum alegi să-l citești. Am avut norocul ca doi actori atât de mari – Maia Morgenstern și Marius Bodochi – să mi se alăture în această aventură și să dea viață unor personaje iconice.”

Victor Canache debutează în lungmetraj cu acest film. El a regizat în 2019 un scurt metraj cu același nume. Este cunoscut publicului și ca actor, din producții precum Luca (r. Horațiu Mălăele).

Maia Morgenstern joacă în film rolul unei mame dispuse să-și apere copiii cu orice preț. Văduva care trăiește izolată într-un sat de munte își dă seama că un prieten vechi de familie, jucat de Marius Bodochi, le vrea răul ei și celor trei copii. Cum va reuși să îi protejeze? Victimele „lupului mare și rău”, copiii sunt jucați de Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina și Silviu Corbu. Scenariul este semnat de Victor Canache, producția de Luana Georgiță, iar montajul de Tudor D. Popescu.

Capra Cu Trei Iezi a câștigat Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film Transilvania, în iunie 2022.

Programul complet al Caravanei, precum și detalii despre bilete vor fi anunțate pe pagina de Facebook a filmului.

Filmul este interzis copiilor sub 15 ani!

Instagram – https://www.instagram.com/filmulcapracutreiiezi/

TikTok – https://www.tiktok.com/@capracutreiiezi_filmul

Trailerul filmului poate fi urmărit aici:

Capra cu Trei Iezi este distribuit în România de Transilvania Film.

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster