Imagini superbe și rare cu capre negre pe crestele de la Rodna. FOTO

Imagini superbe și rare cu capre negre pe crestele de la Rodna. FOTO

Ioan Muntean este originar din județul Maramureș, dar este angajat în cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și trăiește în Bistrița, iar în aceste zile a postat pe contul său de socializare, o serie de fotografii superbe care surprind caprele negre care viețuiesc în zona comunei Rodna.

Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp. Sunt perfect adaptate zonei montane, deplasându-se cu ușurință în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, acolo unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.

Caprele negre se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna consumă mușchi sau licheni.

Parcul National Muntii Rodnei cuprinde o parte a Munților Rodnei și are o faună bogată, între care se regăsesc capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoșul de mesteacăn, cocoșul de munte sau acvila de munte.

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster