Gabriela Szabo, victorie în primă instanță în procesul cu Primăria! Nicușor Dan, obligat s-o repună în funcția de director la CSM

Gabriela Szabo, victorie în primă instanță în procesul cu Primăria! Nicușor Dan, obligat s-o repună în funcția de director la CSM

Gabi Szabo a avut câștig de cauză, în primă instanță, în procesul cu Primăria Municipiului București și Nicușor Dan. 

În iunie 2022, primarul Nicușor Dan a decis înlocuirea Gabrielei Szabo din funcția de director general al CSM București, funcție pe care o ocupa din iulie 2017, ea fiind detașată la conducerea Centrului Dalles.

Fosta sportivă a atacat la Tribunal decizia primarului și a avut câștig de caz, decizia nefiind însă definitivă. 

Astfel, Nicușor Dan trebuie să o repună pe Gabriela Szabo în funcția de Director General al Clubului Sportiv Municipal București. În plus, fosta atletă trebuie să încaseze 3.500 lei, reprezentând cheltuieli de judecată, și 10.000 lei, reprezentând daune morale.

,,Instanţa judecătorească a Tribunalului Bucureşti s-a pronuntat şi a dispus anularea dispoziţiei de detaşare nr.1245/2022 emisa de pârât. Obliga pârâtul, Nicuşor Dan –  Primarul General al Municipiului Bucureşti să o încadreze pe reclamanta  Gabriela Szabo în funcţia deţinută anterior emiterii deciziei nr. 1245/2022, de Director General al Clubului Sportiv Municipal Bucuresti”, a scris campioana olimpică la atletism în 2000, într-un comunicat publicat de news.ro.

Edilul și-a motivat atunci decizia scriind pe Facebook că „actuala conducere a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management defectuos (decizii pripite şi fără consultare, dar şi tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relaţiile interne, abordări conflictuale în interacţiunile cu şefii secţiilor sportive)”.

Pe 21 noiembrie, Nicușor Dan a anunțat, tot pe Facebook, că în urma concluziilor verificării efectuate de Corpul de Control la CSM București, privind felul în care a fost condus clubul de handbal în perioada 2017-2022, va sesiza DNA. „Gabriela Szabo a încasat 190.965 lei la care nu avea dreptul!”, a susținut edilul.

Sursă: Liberatea.ro

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster