(FOTO) O casă nouă, high-tech, își așteaptă studenții din toamnă la Bistrița. Noul sediu UTCN este cel mai modern din țară

(FOTO) O casă nouă, high-tech, își așteaptă studenții din toamnă la Bistrița. Noul sediu UTCN este cel mai modern din țară

De acum, studenții pasionați de tehnologie-cercetare-dezvoltare-inovare vor avea atât oportunitatea să învețe acasă, în Bistrița-Năsăud, dar și șansa să studieze în condiții excelente. Educația este fundația societății, iar odată cu finalizarea celui mai modern sediu al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, la Bistrița, se pune o puternică piatră de temelia a învățământului universitar.

,,Așadar, noul an universitar va începe pentru studenții și profesorii de la Extensia Bistrița a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în casă nouă, una high-tech.
Ca orice proiect, drumul spre linia de final a fost anevoios, dar viitorul este în ochii celui ce privește departe.

În 2015, am făcut tot ce mi-a stat în putință ca fosta clădire a Tribunalului din Bistrița să fie dată în administrarea Extensiei Universității Tehnice din Cluj-Napoca, pentru a fi transformată într-un centru educațional al excelenței.

De asemenea, împreună cu ADR N-V și UTCN, am găsit soluții de finanțare a reabilitării clădirii.


Clădirii monument i-a fost redată strălucirea prin lucrări ample de reabilitare, pentru a putea să adăpostească săli de curs, laboratoare dotate cu roboți, biblioteca și să pregătească studenții de la specializări (licență/masterat), precum: Inginerie Economică Industrială, Producție Digitală, Robotică, Inginerie medicală sau Ingineria și managementul calității.

Felicitări constructorilor bistrițeni pentru lucrarea excepțională și mulțumim conducerii UTCN pentru eforturile făcute”, a transmis președintele CJ Emil Radu Moldovan.

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster