Elevii ar putea fi testați antidrog în școli, dacă au comportament specific consumului de droguri

Elevii ar putea fi testați antidrog în școli, dacă au comportament specific consumului de droguri

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne al Românie, a anunţat că analizează posibilitatea testării antidrog a elevilor în școli.

Acest lucru ar urma să se facă doar de către personal medical și numai dacă elevul manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri. În plus, potrivit ministrului, testarea se va face doar cu acordul părinților.

De asemenea, ministrul de Interne a anunțat și alte măsuri de prevenire a consumului de droguri în şcoli. Subiectul va fi abordat în cadrul unui Plan Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară 2023-2024.

„Mecanismul va viza în special lupta împotriva drogurilor, violenţei şi bullying-ului în şcoli. Ca element de noutate, intenţionăm să constituim grupuri de acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, formate din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai unităţii de învăţământ, precum şi asociaţii de părinţi şi elevi”, a precizat Cătălin Predoiu.

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster