Descoperire întâmplătoare sau mormânt de războinic? Propunere inedită din partea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud

Descoperire întâmplătoare sau mormânt de războinic? Propunere inedită din partea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud


În cadrul proiectului „Consiliul Județean promovează voluntariatul”, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vine cu o altă propunere inedită.

Dacă ești pasionat de arheologie și dorești să fii voluntar o zi pe un șantier arheologic, te așteptăm la cercetarea arheologică efectuată de specialiștii noștri în localitatea Bistrița, în zona pădurii Făget, pentru a cerceta arheologic locul.

Aici, recent au fost găsite 3 piese de metal: un vârf de lance, un cuțit și o pereche de foarfeci, toate din fier. Acestea au fost descoperite cu detectorul de metale în primăvara acestui an de către Mihalca Ovidiu și au fost donate Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud în data de 2.04.2021. Cronologic, artefactele descoperite aparțin epocii La Tène (450 – 25 î.Chr.) și sunt printre primele descoperiri din zonă, ale căror locație o cunoaștem cu certitudine.
Implică-te și ajută-ne să rezolvăm una din poveștile fascinante ale zonei! Avem șansa de a verifica dacă nu mai sunt și alte piese rămase, să aflăm informații despre existența unei posibile necropole în zonă. Ai șansa pentru o zi să fii implicat într-o cercetare arheologică/diagnostic arheologic respectând toate prevederile legale. Pentru informații scrie-ne atât pe FB-ul muzeului, cât și pe adresa de email [email protected] sau contactează-ne telefonic (cercetător dr. Radu Zăgreanu, tel: 0740018928). Toate mijloacele logistice vor fi oferite de către Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud. Perioada de desfășurare: 13 noiembrie 2021.

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster