Controale pentru consumul de droguri și alcool, pe raza județului Bistrița-Năsăud. Peste 620 de autovehicule oprite de polițiști și aproape 500 de persoane legitimate

Controale pentru consumul de droguri și alcool, pe raza județului Bistrița-Năsăud. Peste 620 de autovehicule oprite de polițiști și aproape 500 de persoane legitimate

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud acţionează permanent pentru creşterea siguranţei celor care circulă pe drumurile publice

Scopul principal, urmărit de polițiști prin aceste acțiuni, este acela de a-i determina pe participanții la trafic să nu se abată de la respectarea regulilor rutiere, pentru siguranța lor și a celorlalți și să conștientizeze pericolul la care se expun prin încălcarea normele de circulație pe drumurile publice.

O atenție deosebită este acordată depistării celor care conduc sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive cât și a șoferilor care nu respectă limita legală de viteză.

În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost efectuate verificări în trafic, fiind oprite pentru control peste 620 de autovehicule și legitimate aproape 500 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 349 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 288.000 de lei, pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002R și a Legii 61/1991R, iar ca măsură complementară a fost dispusă reținerea a 218 permise de conducere, dintre care 184 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, pentru prevenirea și combaterea consumului de stupefiante, în trafic au fost efectuate peste 60 de testări cu aparatele etilotest și drugtest și au fost efectuate verificări în incinta unor localuri publice.

La data de 2 octombrie a.c., în jurul orei 3:00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit în trafic, pe Bulevardul Republicii, un autoturism.

La volan a fost identificat un bărbat de 31 ani, din Salva. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat fiindu-i ulterior recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroul Rutier, în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

***

La aceeași dată, polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Beclean au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe Drumul Județean 172, între Figa și Beclean.

La volanul autoturismului a fost identificată o tânără de 23 de ani, din Țigău.


În urma testării cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv în cazul substanței metamfetamină, aceasta fiind ulterior condusă la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice.

Cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sursă: Comunicat IPJ Bistrița-Năsăud

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster