Consumul de alcool sau droguri la volan, vizate de polițiștii bistrițeni, în cadrul unei acțiuni rutiere

Consumul de alcool sau droguri la volan, vizate de polițiștii bistrițeni, în cadrul unei acțiuni rutiere

În contextul începerii weekendului și creșterii valorilor de trafic, ieri 22 Iulie, polițiștii Serviciului Rutier împreună cu cei al Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere cât și pentru siguranța traficului rutier.

Astfel a fost organizată o acțiune în scopul depistării persoanelor care conduc vehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În derularea activităților, polițiștii rutieri au folosit aparatele alcooltest și drug test.

La activitate au participat și polițiști ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității care au prezentat șoferilor principalele pericole la care se expun în urma consumului de alcool sau droguri.

Totodată în contextul temperaturilor ridicate, polițiștii le-au adresat șoferilor câteva recomandări pentru o deplasare în siguranță.

Acțiunile polițiștilor rutieri atât cele în scop preventiv, cât și cele pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere vor continua și în perioada următoare.

Recomandăm participanților la trafic să conducă cu prudentă, să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, să respecte legislația rutieră și sa uzeze de politețea rutieră.

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster