Clujeanul Florin Tomoș a traversat înot lacul Colibița, în cadrul unui proiect care pune accentul pe importanța vitală a apei

Clujeanul Florin Tomoș a traversat înot lacul Colibița, în cadrul unui proiect care pune accentul pe importanța vitală a apei

O asociație din Cluj-Napoca organizează, în premieră în România, un ultramaraton de înot care își propune traversarea celor mai lungi lacuri din țară, pentru a atrage atenția opiniei publice asupra importanței vitale a apei, dar și pentru a promova înotul în ape deschise.

Președintele Asociației Sport4You, Florin Tomoș, înotător în apă deschisă, a declarat că distanța totală care va fi parcursă în acest ultramaraton de înot în cele 7 lacuri este de 273 de kilometri.

Proiectul Lake`s Seven este organizat în premieră în România și constă în traversarea înot a celor mai lungi 7 lacuri din țară cu obiectivul de a conștientiza opinia publică asupra importanței vitale a apei, astfel încât să fie menținute curate, deoarece ne confruntăm cu o poluare masivă. Pe lângă caracterul sportiv, acesta se dorește a fi un proiect social cu implicarea a cât mai mulți voluntari, asociații, fundații și companii care să adune PET-uri din lacuri și de pe maluri, să facă o igienizare. Ne propunem, de asemenea, și promovarea înotului în ape deschise.

Distanța totală a acestui ultramaraton de înot în cele 7 lacuri este de 273 de km și sperăm să avem și înotători din străinătate”, a spus Florin Tomoș, conform de Mediafax.

Florin a traversat înot, dus-întors, lacul Colibița la finalul lunii iulie, fără costum de neopren, parcurgând 9 km.

E vorba de lacurile Drăgan, Beliș, Izvorul Muntelui, Colibița, Vidrarul, Stânca Costești și lacul de pe Dunăre Porțile de Fier I.

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster