Cabinet stomatologic mobil la Primăria Bistrița, prin implicarea deputatului PNL Diana Morar

Cabinet stomatologic mobil la Primăria Bistrița, prin implicarea deputatului PNL Diana Morar

„Continuăm seria faptelor bune!

După ambulanțele achizitionate anul trecut pentru SAJ Bistrița-Năsăud, amendamentul depus de mine la legea bugetului de stat în 2024 vine din nou în sprijinul protejării sănătății bistrițenilor, prin achiziția unui cabinet stomatologic mobil pentru Direcția Asistență Socială a Primarei Bistrița, în valoare de 750 mii lei.

Datele privind mersul la stomatolog în țara noastră sunt îngrijorătoare. Conform Eurostat, România ocupă penultimul loc din Uniunea Europeană după numărul mediu anual de consultaţii stomatologice (0,3 per capita față de 0,9, media U.E.) Din păcate, nici copiii nu au acces la aceste servicii atât de importante pentru starea generală de sănătate. Statisticile societății civile spun că 7 din 10 copii nu au fost niciodată la stomatolog.

Îmi doresc ca acest cabinet stomatologic mobil, care va fi operat de dl primar Ioan Turc prin serviciile Primăriei Bistrița, să ajungă la cât mai mulți copii și adulți bistrițeni care nu își permit să apeleze la servicii medicale stomatoligice și să creștem conștientizarea importanței mersului la stomatolog de la vârste cât mai mici.

În același amendament la bugetul de stat pe care l-am depus înainte de sărbători, 250 mii lei au fost alocați pentru cumpărarea a două autoutilitare care vor transportă mâncare la creșele din Bistrița și la persoanele vulnerabile care nu se pot deplasa la cantina sociala pentru mâncare.

Astfel, am răspuns necesităților exprimate de dl primar Ioan Turc cu privire la calitatea serviciilor oferite de municipalitate în privința condițiilor de siguranță asigurate la livrarea meselor pt copiii din creșele din Bistrița și a celor nevoiași care se bazează pe mesele de la cantina socială.

Amendamentul a fost adoptat împreună cu legea bugetului de stat, așa că se vor demara, la începutul anului, procedurile de achiziție, urmând să vă țin la curent cu evoluția acestora.”, a anunțat oe Facebook, deputatul PNL Bistrița-Năsăud, Diana Morar.

Articole ce te-ar putea interesa

engage

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster